Top 10 dobitkov v svetu športnih stav

22.08.2023

Top 10 dobitkov v svetu športnih stav

Ste pomislili, da športne stave niso dober način zaslužka in da so za vas le hitra, adrenalinska zabava? No, naj vam povem, da temu ni tako, saj zgodovina športnih stav kaže, da so nekateri ljubitelji športa s stavami zaslužili milijone. Posamezniki so stavili na ekipe v tako raznolikih športih, kot so kriket, ameriški nogomet, konjske dirke ... Poglejmo, katerih 10 srečnežev je osvojilo največje dobitke doslej, zahvaljujoč odličnim napovedovalnim sposobnostim ali sreči.

1. mesto: Anonimni srečnež - (približno 14 milijonov $)

Ameriški srečnež je postal bogatejši za več kot 14 milijonov dolarjev, potem ko je uspešno stavil na izid tekme med L.A. Dodgers in Houston Astros. Stava je potekala v razponu šestih iger in serije stav. Kdo je bil srečnež, še danes ni znano, krožijo pa govorice, da naj bi šlo za ljubitelja športa iz vzhodne Evrope in da je bil star manj kot 30 let. Novembra 2017 je slavil zmagovalno stavo.

2. mesto: Billy Walters - (približno 3,5 milijona dolarjev)

Billy Walters započeo je svoju karijeru u svijetu klađenja i kockanja kao igrač pokera. Godine 2009. kladio se na tadašnjeg sportskog autsajdera New Orleans Saintsa koji će igrati protiv Indianapolis Coltsa u Super Bowlu i dobio okladu vrijednu ogromnih 3,5 milijuna dolara. New Orleans Saintsi su prvi put u svojoj povijesti pobijedili u slavnoj utakmici, svladavši suparnike s 14 razlike.

3. mesto: Vegas Dave - (približno 2,5 milijona dolarjev)

Vegas Dave je zaslužil 140.000 $ v zmagovalni stavi v višini 2,5 milijona $, ko je stavil na Kansas City Royals. To je bila njegova druga zaporedna zmaga, a ker je veliko stavnic njegovo igro videlo kot veliko tveganje, je moral svoj vložek razdeliti med 15 različnih strani/stavnic.

4. mesto: Steve Whiteley - (približno 1,9 milijona dolarjev)

Leta 2011 je sreča obiskala angleškega inženirja, ko je zadel 1,5 milijona dolarjev na stavnem listku za 2 dolarja. Stavil je na šest konjev, od katerih eden ni dobil niti ene dirke v zadnjih 28 dirkah, kar pomeni, da so bile možnosti za zmago res minimalne.

5. mesto: James Adducci - (približno 1,3 milijona dolarjev)

Leta 2019 je bila sreča na strani Jamesa Adduccija, ki je stavil na Tigerja Woodsa za zmago na svetovnem prvenstvu v golfu. Kljub temu, da slovi kot najboljši igralec v svetu golfa, je Woods z zmago presenetil vse, saj je bila to njegova prva zmaga po 10 letih.

6. mesto: Fred Craggs - (približno 1,3 milijona dolarjev)

60-letni Fred Craggs je brez večjih pričakovanj stavil 62 dolarjev. Na konjskih dirkah po svetu je stavil na osemkratni akumulator. Fred je za svoje neverjetne dobitke izvedel šele ob naslednjem obisku stavnice, ko mu je presenečena uslužbenka povedala za neverjetno srečo.

7. mesto: Anonimni srečnež - (približno 1,04 milijona $)

Britanci imajo nekaj dobrih stavnic in moški iz Leicestershira je aprila 2017 zaslužil 1,04 milijona dolarjev s stavo v vrednosti 23 funtov. Stavil je na petkratni akumulator na konjskih dirkah in njegova sreča se je več kot obrestovala.

8. mesto: Mike Futter (cca. 1,006 milijona $)

To je kar zanimiva stava, saj je lastnik konja stavil na šampanjec! Leta 2003 je sicer premožni hazarder za zabavo stavil na svojega konja Montysa Passa. Njegova nagrada je bila dvojna in je bil upravičen do več kot 438.000 dolarjev samo za lastništvo konja, na svoji stavi pa je dobil še 505.000 dolarjev. Vsekakor nepozabna stava za lastnika!

9. mesto: Charles Barkley (približno 800.000 $)

Charles Barkley, dokaj znano ime v svetu športnih stav, je največji dobitek dosegel leta 2002, ko je stavil 500.000 dolarjev na Patriote, ki so takrat za St. Louis Cardinals zaostajali za 14 točk. Louis Rams, najboljša ekipa na svetu v tistem času. Z 800.000 $ je okronal svojo zmago in upravičil svojo odlično sposobnost napovedovanja izidov nogometnih tekem.

10. mesto: Anonimni srečnež (približno 735.000 $)

Kako bi se počutili, če bi iz 1 $ v enem dnevu zaslužili neverjetnih 735.000 $? To se je zgodilo anonimnežu iz majhne vasice na Malti, ki je pravilno uganil izid 19 zaporednih stav. Zmagoviti gol Liverpoola mu je leta 2011 prinesel sanjski denar.Nazaj <<

Registriraj se na Bet365

25EUR bonus, najboljše kvote za stave!

Za vse ljubitelje stav, ki se na različne načine vsakodnevno ukvarjajo s športnimi stavami so dobre kvote zelo pomembne. Ker je Bet365 ena izmed največjih in najboljših, si lahko privoščijo tudi boljše kvote, kot druge stavnice. To pa nam lahko poviša naš dobiček za kar nekaj procentov. Več o tem si lahko preberete na podstrani „Zakaj Bet365“.